Hírek

Nem a ruha teszi a jógázót

A különböző divatirányzatokkal ellentétben a jóga ruházata nem arra alapoz, hogy a legjobb márkát vagy a legcsinosabb öltözetet válasszák viselői.


A legfontosabb szempont a kényelem! A legjobb választás, hogyha a ruha tökéletesen illeszkedik a testhez. A póló nem túl bő és nem is túl szűk. A megfelelő öltözet lenge és légáteresztő, hogy szellőzve maradhasson a bőr.

 

Színvilágban a világosabb árnyalatokat ajánlják a jógához. Semmikép nem javasolják a meleg, hosszú ujjú felsőt és a mackónadrágot, mert azokra biztosan nem lesz szükség a jóga során. A cipőt sem igazán javasolják, maximum egy zoknit, de sok helyen még ezt sem, mivel az ászanákat célszerű mezítláb végezni. A fedetlen láb jobban tapad.

 

Ha azonban nem szerettek mezítláb mászkálni vagy esetleg más után felvenni papucsot, érdemes a jógaórákra magatokkal vinni sajátotokat.

 

Mi kellhet még a tökéletes jógaélményhez?

A törölköző nem csak akkor hasznos, ha megizzad az ember, leteríthetjük a matracot, vagy egyes testhelyzetek felvételekor kényelmesen kipolcolhatjuk a fejet és derekat.

 

 

Lányoknak érdemes gondoskodni hajgumiról, hiszen a gyakorlatok és a meditációk során nem kellemes, ha a haj össze-vissza rakoncátlankodik.

 

A már említett matrac az egyik fő kelléke a jógázásnak. A legjobb anyagok közé sorolják a vinylt, gumit, jutavászont, parafát és pamutmatracot. Ha elkötelezted magad a jóga mellett, érdemes strapabíróbb matracokat választani, minden bizonnyal drágább lesz, de az élmény és a tárósság bőven megéri az árát. 

 

 

Az anyagon kívül a matrac vastagságát is fontos meghatározni. Ez attól függ, hogy milyen fajta jógát szeretnétek végezni. A legjobb választás az aranyközépút. Támassza meg jól a testet a csontok megkíméléséhez, de nem szabad túl vastagot sem venni, mert könnyen besüppedhet, és úgy nehezebb elvégezni az ászanákat.

 

A ruházat és a kiegészítők még nem tesznek valakit jó jógázová

Aswathy Chembolly jógaoktató szerint nem a jógaruházaton múlik a gyakorlás és kitartás. Épp ezért instagram oldalán számos olyan fényképet tölt fel, melyeken hétköznapi ruhákban mutat be ászanákat.

 

Elmondása szerint a jógaruházat csupán külsőség, ami gátja lehet annak, hogy odafigyeljünk a belső egyensúlyunkra. Ha valaki nagy hangsúlyt fektet a jógaruhára, magát az anyagi világhoz köti. Pedig a ruhának csak annyi a funkciója, hogy kényelmet biztosít. Így haladhatunk hatékonyan az önmegvalósítás belső ösvényén.

 

(Forrás: vous.hu)

Keresés